Rezegjen a husi!

A mai napig divatos vibrációs tréning edzésforma azoknak is szól, akik egészségügyi állapotukból kifolyólag nem megfelelőek a hagyományosnak tartott sportok.

Sportok – sportolni kell és érdemes is.

Ezzel az állítással nem lehet vitatkozni a 21. században. Azonban szem előtt kell tartani, hogy egészségi, fizikai, lelki állapotunkra való tekintettel, nem mindegy, hogyan tesszük azt. A már hazánkat is meghódított vibrációs tréning edzésforma azoknak is szól, akik egészségügyi állapotukból kifolyólag nem választhatják a hagyományosnak tartott sportokat.

fogyas

Így például a csontritkulásban szenvedők, gerincbántalmakkal, izületi problémákkal küzdők is ebbe a csoportba tartoznak, akiknek megfelelő mozgáslehetőséget biztosít ez az edzésmódszer. A vibrációs tréning egyik nagy előnye a futással, ugrókötelezéssel, tornatermi edzésekkel szemben, hogy nem roncsolja az ízületeket, porcokat.

Sőt, ennél tovább megy, hiszen erősíti a csontszerkezetet, fokozza a csontok közti folyadékképződést, így csontritkulásosoknak, ízületi és gerincbetegeknek is kifejezetten ajánlják. Így a Budapest központjában nemrég nyílt orvosi és gyógytornászi háttérrel is rendelkező vibrációs tréningszalonban nem csak fogyni, szépülni lehet, hanem gyógyulni és feltöltődni a mindösszesen 20 percig tartó órák alkalmával.

Hogyan is működik pontosan a vibrációs tréning?

A vibrotréner másodpercenként húsz-hatvan izomösszehúzódást hoz létre. Ez olyan, mintha másodpercenként húsz-hatvan felülést, guggolást, súlyemelést végeznénk, egyszerre! Így a 20 perc edzés egy másfél órás aerobikórának felel meg. Csak míg ott az izomrostok 40 százaléka jön mozgásba, itt legalább 90 %-a. Vagyis kevesebb alkalom is látványosabb eredményt okoz, a megspórolt idő pedig megmarad a családra és a barátokra.

fogyas914

És végre egy edzés, amely egészségünkre és szépségünkre egyaránt jótékony hatással van: a zsírégetés hatékonyabb, mint más edzőtermekben. A rendszeres vibrációs edzés immunerősítő hatású, ritkábbak a betegségek, rövidebb a lábadozás, a rezgés méregtelenít, csökkenti a koleszterinszintet, felgyorsítja az anyagcserét, segít a mozgáskoordinációban és az egyensúlyérzet kialakításában. A rezgésektől gyorsabb a sejtregeneráció, izomrándulások, sérülések hamarabb gyógyulnak, sőt még az apróbb ráncoknak is búcsút mondhatunk.

A vibrációs tréning erősíti a kötőszöveteket, ereket, érfalakat, a kis seprűerek elhalványulnak és a visszerek is halványulnak, de megfelelő vízfogyasztás mellett a cellulitiszt is javítja. Ez az edzésmódszer kifejezetten ajánlott szülés utáni alakformáláshoz is, növeli az anyuka teherbíró képességét, csökkenti a derékfájdalmakat, erősíti a kisbabával igénybe vett hátizomzatot, a has izmai pedig gyorsabban regenerálódnak. Próbáld ki Te is, és nem csak szépséged, de egészséged is garantáltan vibrálni fog!

Forrás: Oxygen Medical


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.