Rendrakás nem csak rendmániásoknak!

Téged is elárasztanak a rég lejárt mozijegyek, apró csecsebecsék, kuponfüzetek, hajcsatok és egyéb ketyerék? Itt az ideje rendszerben gondolkodni.

Rendrakás ésszerűen

Első lépésként fogj két szatyrot: az egyikben gyűjtsd a kidobandó, a másikban az elajándékozandó holmikat. Tudjuk, hogy nehéz megválni egy-egy levágott hajtincstől, rég lejárt fesztiválbelépőtől, de hidd el: minél előbb teszel rendet lakásodban, annál jobb lesz mindenkinek.

Ha készen vagy a szelektálással, akkor el kell gondolkodnod a hányódó holmik tárolásán. Az nem megoldás, ha bevágod őket az első szekrénybe, mert akkor pár hónap múlva kezdheted elölről a folyamatot. A téli sapkákat, sálakat mosd ki és pakold el a fogas tetejéről. A nem használt cipőidet rakd dobozokba és címkézd fel a tárolókat. Így nem kell majd felforgatnod a szekrényedet. Az ingeket, blézereket, nadrágokat tedd vállfákra.

Brooke-Shieldsnappali

A rendezett nappalinál nincs szebb, főleg ha egy friss csokor virág díszíti. A régi magazinokat tedd dobozokba és vidd egy gyűjtőhelyre. Iskolásoknak is adhatod, hiszen sokszor szerveznek gyűjtéseket. A kallódó könyveket tedd vissza a polcra.

iroasztal1000

A dolgozószoba legnagyobb mumusa a rendetlen íróasztal. Sokan állítják, hogy a rendetlenséget szeretik, de nincs szebb a jól elrendezett számítógépnél, ceruza- és tolltartónál. A laptopot, szkennert és nyomtatót is törölgesd át néha. Az apró tárgyakat tedd felcímkézett dobozokba. A hivatalos papírokat fűzd mappába, sosem tudhatod, hogy mikor kellhetnek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.