Rejtélyes betegségben szenved Kulcsár Edina

Kulcsár Edina a rajongói oldalán osztott meg képet egy rejtélyes betegség tünetéről, amely miatt már évek óta szenved. Vajon mi baja lehet a szépségnek?

Edina a kezét fotózta le, amelyen jól látszik, hogy amíg a többi ujja piros, addig a középső teljesen el van fehéredve. A szépség több orvosnál járt már a rejtélyes kór miatt, ám eddig nem találta meg sem az okát, sem a megoldását. A rajongóitól kért segítséget.

“Ti láttatok már ilyet? A képen, az én kezemet láthatjátok… Pár éve már fennáll nálam ez a helyzet, de mostanában egyre sűrűbben fordul elő, és ez csak a kezdeti állapotot! ? Van, hogy a véráramlás teljesen kimegy a többi újjamból is, sőt a lábammal ugyanez a helyzet. Általában zsibbad, de van, hogy fájdalommal is jár ez az állapot!

Az egyik barátnőm szerint, ez Raynaud kór vagy szindróma. Mutattam már pár embernek (orvosnak), de nem tudták megmondani, hogy hova kellene mennem ezzel.

Van esetleg valakinek hasonló ,,baja” ? Már ha ez tényleg bajnak mondható. Nagyon szépen köszönöm előre is, ha valaki tud valami okosat mondani” – írta oldalán Kulcsár Edina.

„Primer Raynaud-szindróma esetén a tünetek önállóan fordulnak elő, a secunder Raynaud-szindróma esetében a panaszok más kórkép részeként jelentkeznek. A tünetek mindkét esetben a véráramlás zavarával függnek össze” – magyarázza a különbségeket és a hasonlóságokat dr. Smajda Zsuzsanna immunológus, az Immunközpont orvosa. – “Főként a hideg, de előfordulhat pszichés, érzelmi megterhelés hatására is, hogy a kezek és a lábak vérellátása lecsökken, minek következtében az ujjak elfehérednek és zsibbadás, fájdalom jelentkezik. A legtöbb esetben mindez csak rövid ideig tart, a véráramlás helyreállását követően az ujjak ismét visszanyerik normál kinézetüket.”

Forrás: https://napidoktor.hu/index