Reggel pulcsi, délután póló

A fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható, továbbra is délnyugaton lehet több a felhő. Záporokra, illetve néhol zivatarra a Dunántúlon és a Dél-Alföldön van esély, egy-egy helyen nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

A szél változó irányú lesz, és általában mérsékelt marad, az Észak-Alföldön lehetnek élénk lökések nyugati irányból. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de a keleti fagyzugos tájakon 5, 9 fok közé is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, az Alföld középső területein lehet a legmelegebb.

Légköri front nem éri el a Kárpát-medencét, de néhány fokkal melegebb levegő áramlik fölénk. A különösen érzékenyek melegfront jellegű hatást, fejfájást, migrént, álmatlanságot tapasztalhatnak, ingadozhat a vérnyomásuk. A déli, kora délutáni órákban sokfelé erős lesz az ultraibolya sugárzás.

Beautiful young woman jumping on the beach

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja leginkább közepes, helyenként elérheti a magas szintet. Az útifű pollenje alacsony, helyenként közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.