Reggel még hidegfront, majd délutántól melegfront terheli szervezetünket

Az éjszaka második feléig általában erősen felhős vagy borult marad az idő, majd az ország északkeleti, keleti harmadán nagy területen csökken a felhőzet.

Napközben ezeken a tájakon akár több órára is kisüthet a nap, míg másutt folytatódik az erősen felhős idő, késő délutántól pedig az északkeleti, keleti területeken is befelhősödik az ég. Hajnalig még összességében sokfelé, napközben pedig már inkább csak a Dunántúlon lehet csapadék, majd az esti óráktól keletebbre is eshet kisebb eső. Az északnyugati szelet kora délutánig sokfelé kísérik erős széllökések, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Eleinte hidegfront okozhat sokaknál fejfájást, migrént, illetve szédülést. Ingerlékenység jelentkezhet, erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. A hideget meleg fronthatás váltja fel, emiatt többen panaszkodhatnak álmatlanságra, vérnyomás-ingadozásra, csökkenhet a koncentráló-képesség.

vizeso

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, legfeljebb néhol alakulhat ki eső, záporeső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 15 és 21, majd 18 és 23 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 17. 8,5 °C +2,0 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 22,2 °C (2012) legalacsonyabb hőmérséklet: -10,0 °C (1925)

Forrás: met.hu