Profi lakásdekor: varrógéppel tűzött papír füzér

Nem kell valaminek bonyolultnak lennie, hogy kiérdemelje a menő jelzőt. Egy, körökből, csillagokból álló papír füzér is lehet különleges, ha összeállításához a varrógépet hívjuk segítségül.

papírfüzés varrva

Rákattantam a lakásdekorációkra. Főleg az egyszerűekre. Korábban egyáltalán nem volt jellemző rám, hogy dekoráljak. Feleslegesnek éreztem, úgy voltam vele, hogy a különböző díszek, dekorációs elemek csak porfogóknak jók, igazi funkciójuk nincs, így hasznuk sincs.

Az igazság az, hogy amíg színes falak között tengettük az életünket, nem is igazán volt szükség dekorációra, mert anélkül is elég tarkabarka volt a világ körülöttünk, de amióta bevállaltam, hogy fehérre festetjük az összes falunkat a lakásunkban, azóta érzem a dekorálás szükségességét.

A legtöbbet természetesen meg is vásárolhatnám készen, akár potom összegért, de ha őszinte akarok lenni, akkor nekem pont az alkotás folyamata a legfontosabb az egészben.

Varrógéppel tűzött papír füzér

papír füzér varrva

Hozzávalók

  • színes/mintás rajzkarton/scrapbook papír
  • 6 cm átmérőjű kör megrajzolásához szükséges sablon (lehet egy pohár, pogácsaszaggató stb.)
  • varrógép

Elkészítés

  • a rajzkartonra rajzoljunk fel annyi kört a sablonunk segítségével, amilyen hosszú füzért szeretnénk készíteni (méterenként 10-12 körrel számoljunk)
  • készítsük elő a varrógépünket és varrjuk egymás után a köröket (figyeljünk arra, hogy a füzér mindkét végén maradjon elég hosszú cérna a felkötéshez) – elsőre nem biztos, hogy tökéletesre sikerül, de ne adjuk fel, kísérletezzünk bátran, hogy melyik öltésszélesség és erősség válik be a legjobban
  • a füzér elején és végén ne felejtsük el megcsomózni a cérnát

papír füzér varrva

Tipp

  • körök helyett használhatunk más alakzatokat is, pl. csillagokat (a formák előrajzolásához tökéletesek lehetnek a mézeskalács kiszúró formák)
  • zsúrra, farsangi mulatságra, kamasz szobába ideális, gyorsan kivitelezhető (majd ugyanolyan gyorsan el is tüntethető) kiegészítő.

Forrás: Mom with Five


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.