Pisztráng Kvartett" tésztával, spenóttal és pisztráng kaviárral 2013-06-25 Blog Megosztás: Tweet A Pisztráng “Kvartett” – nevéhez méltóan – 4 személyre készítve: Hozzávalók: 8 kisebb pisztráng filé 2 csokor zsenge spenót 4 ek. pisztráng kaviár (vagy lazac kaviár) 2 ek. vaj só Fehérbors 2 ek. olívaolaj petrezselyem a díszítéshez A szószhoz: 100 ml száraz fehérbor 2 cl száraz vermut (Noilly Prat) 300 ml hal alaplé 1-2 ek. frissen reszelt torma 2 ek. vaj (hűtőből kivéve) só A tésztához: 160 g liszt 80 g rétesliszt 1 tojás 2 tojássárgája liszt (a nyújtáshoz) tojás (a kenéshez) só Elkészítés: A tészta hozzávalóit keverje össze némi vízzel és gyúrja keményre, majd műanyag fóliával lefedve pihentesse legalább egy órát hűvös helyen. Sodrófával nyújtsa vékonyra és vágja 8*8 cm-es négyzeteket. A tésztalap két ellentétes sarkát hajtsa fel és egyiket a másik alá illesztve a találkozási pontnál ragassza össze tojással. A szószhoz a vermutot és a bor harmadát hevítse fel és forralja be egy harmadára, öntse hozzá a hal alaplevet és forralja tovább lassú tűzön, amíg kb. 1,5 dl marad. Keverje bele a tormát és a hideg vajjal dúsítsa, ízlés szerint sózza meg. A filézett pisztráng szeleteket ízesítse sóval és borssal, majd a bőrével lefelé fektesse a szeleteket olajjal megkent tűzálló tálba. Fedje le alufóliával és a 85 fokra előmelegített sütőben süsse 15-20 percig. Amíg a hal készül, főzze al dentére a tésztát, de ne öblítse le hideg vízzel. Hevítse fel a vajat egy serpenyőben és forgassa benne addig a spenótleveleket, amíg megpuhulnak. Adja hozzá a tésztát és sózza ízlés szerint, majd tálalja a halszelet mellé (bőrével, vagy a nélkül). Díszítse a szósszal, petrezselyemmel és a kaviárral. Elkészítés idő: több mint 60 perc Forrás: