Párkapcsolati válság – Mikor telik be a pohár?

A szerelem megakadályozza, hogy ésszerűen gondolkozzunk. Elfogadjuk párunk minden jó és rossz tulajdonságát, a kedvére teszünk, mert ez így helyes.

60 % nő, 40% férfi – ez az arány mutatja a két fél belefektetett energiáját egy egészséges kapcsolatba. A párkapcsolati válság akkor kezdődik, ha nem érezzük a megfelelő mennyiségű és töltetű visszacsatolást.

Ilyenkor fejtörős akcióba kezdünk, kitaláljuk, hogy megcsalnak minket, de félünk, ha dobjuk az aktuálist, egyedül maradunk. Nehéz lesz esténként magányosan párnára hajtani a fejünket, az anyagi támogatásról pedig nem könnyű lemondani. A férfiak a tisztaság és főtt étel ízéért tűrik meg szívesen az asszonyt a háznál, de az a bizonyos csepp mindenkinél betelik.

Fotó: 123rf.com

A legjobb módszer talán, ha összeszeded, milyen értékek fontosak egy társban, majd mindig szemmel tartod miből mennyit engedtél, és mit kaptál cserébe. A barátok is megfelelnek erre a feladatra, ők – ha nem is vagy rájuk kíváncsi – mindig a legjobbkor tudják magukat elszólni. Persze te egy percig sem fogsz rájuk hallgatni, hiszen te élsz a kapcsolatodban, te tudod, neked mi a jó. Kifogások hadát vagy képes felállítani egy-egy veszekedés okáért, és lassan már te kérsz bocsánatot, mert kiállsz a magad igazáért. Megfőzöd az esti vacsorát, mondván, hogy nem hagyhatod éhen a szobában xboxozó férfiút?

Ingerülten szól hozzád a munkahelyi gondja miatt, te pedig ezt az 5. ilyen alkalom után szóvá teszed? Volt, hogy már megígérte a barátod, hogy hazajön este 11-re a buliból, és csak hajnali 4-kor tántorgott haza? Nem akartad számon kérni hol volt, ő mégis elárulta, hogy sörözni a haverokkal, semmi tánc, meg diszkó. A nadrágja mosása közben azonban a zsebében találtad az egyik  zenés szórakozóhely jegyét. Rákérdeztél, hogy ez mégis mi, azt hitted nem mentek sehova, ő pedig csak hebegett-habogott, majd felháborodott, mert lenyomozod és nem hiszel neki…

Külső szemlélőként könnyebb átlátni ezeket a szituációkat. Ne akarj mindig közös programot vele, bízz a baráti körödben, hiszen ők nagyobb eséllyel kísérik végig az életedet, mint az adott fiú. A szerelem vakká tesz, törekedj arra, hogy felülről szemléld a párkapcsolatod.

Párkapcsolat – Beszélitek egymás szeretetnyelvét?

Forrás: https://napidoktor.hu/index