Párkapcsolat – Beszélitek egymás szeretetnyelvét?

A leghétköznapibb apróságokból is viták kerekednek a párkapcsolat során? Ennek az lehet az oka, hogy szerelmed más módon kommunikálja feléd a szeretetét, így te könnyen félreérted vagy észre sem veszed a kedves gesztusokat.

Mindez természetesen fordítva is igaz: érezheted úgy, hiába teszel meg mindent párodért, ő képtelen értékelni erőfeszítéseidet. Azonban nem szabad egyből a legrosszabbra gondolni, hiszen könnyen lehet, hogy csak nem a megfelelő módon kommunikáltok. A megoldás pedig egyáltalán nem bonyolult: sajátítsátok el egymás szeretetnyelvét! A Ragaszkodj hozzá! kampány segítségével most megtudhatjátok, hogyan tehetitek egymást boldogabbá.

Fotó: 123rf.com

De mi is az a szeretetnyelv?

Vannak, akiket például az elismerő szavak töltenek fel. Az ilyen embereknek sokat jelent egy-egy dicsérő, kedves szó, de a bizalmas beszélgetések is fontosak számukra. Mások viszont az apró ajándékoknak örülnek, ha azt szeretetből kapják olyan valakitől, aki számít nekik. Sokak számára pedig a szavak vagy tárgyak helyett a kisebb szívességek fejezik ki legjobban a szeretetet, ha a másik felismeri, hogy szüksége van valamire, és segít neki. Míg másoknak az a legfontosabb, hogy osztatlan figyelmet kapjanak, mindennél többre értékelik a közösen töltött minőségi időt. S végül vannak, akik leginkább valamilyen fizikai kontaktus által érzik a másik ember szeretetét. Az ilyen embereknek különösen fontos az érintés, simogatás vagy ölelés. Tulajdonképpen ez az öt szeretetnyelv, amelyek azt határozzák meg, ki milyen csatornán keresztül a legfogékonyabb a szeretetre. Ha tisztában vagyunk magunk és párunk szeretetnyelvével, máris sokat tettünk a hétköznapi félreértések elkerülése érdekében és harmonikusabban telhetnek közös mindennapjaink.

Foto:pixabay.com

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Ha párod attól érzi komfortosan és szeretve magát, ha apró bókokkal, elismerő szavakkal illetik, hagyj gyakran kedves üzenetekkel teli cédulákat a lehető legváratlanabb helyeken: a kávés bögréjében, a neszesszerében, esetleg a kabátzsebében vagy a cipőjében.
  • Kedvesed gyermekként örül a mai napig a legkisebb ajándéknak is? Ne aggódj, ez nem gyerekes, ő ezen a csatornán keresztül töltődik fel legkönnyebben boldogsággal. Lepd meg hát esténként valamilyen különleges csokoládéval vagy egy dobozzal a kedvenc teájából. Hidd el, így is tudathatod vele, mennyire fontos neked.
  • Ha azt vetted észre, szerelmed leginkább annak örül, ha leveszel némi terhet a válláról, akkor segíts be neki gyakrabban az otthoni teendőkbe vagy intézd te a nagybevásárlást, amikor csak tudod.
  • Vannak emberek, akiknek az együtt töltött minőségi idő jelenti a legtöbbet. Amennyiben párod is közéjük tartozik, várd meg például a munkahelyén, és sétáljatok egy nagyot, miközben megbeszélitek azokat, amikre nem volt időtök mostanában.
  • Lehet, kedvesed a fizikai érintések által érzi leginkább, hogy szeretik. Ha így tapasztaltad az együtt töltött idő során, halmozd el apró puszikkal és ölelésekkel, amikor nem is számít rá.

A Ragaszkodj hozzá! kampány weboldalán található további hasznos tippek mellett egy játékos kvízzel most azt is megtudhatod, Te és kedvesed melyik szeretetnyelvet beszélitek!

Bármilyen jól működik egy párkapcsolat, előfordulhatnak olyan élethelyzetek, amelyek hatására megbillen a korábbi jól kialakított egyensúly, és a pár harmóniája felbomlik.

Hogy ökörré tartson… – a párkapcsolat buktatói

Forrás: https://napidoktor.hu/index