Parfümkészítés házilag

A boltok tele vannak a legkülönfélébb parfüm márkákkal. Mégis sokan vannak közöttünk, akik szívesebben illatosítják magukat olyan készítményekkel, melyeket maguk állítanak elő, maguk kevernek a körülöttük lévő természetes anyagok felhasználásával.

Nézzük, hogyan kell nekifogni kedvenc illatunk parfümmé változtatásához!

A fahéjolajból a drágább az, amelynek sokkal lágyabb az illata, és parfümként is használható lenne. De nagyon kevés kell belőle, mert tisztán a bőrrel érintkezve másodfokú égési sérüléseket is okozhat.

10 ml jojoba olajhoz kellene tenni max. 3 csepp fahéj olajat, és kitenni az ablakba, 3-4 hétig rázogatni minden nap, hogy jól összeérjen. Ezidő alatt változhat, finomodhat is az illata.

Majd amikor használni akarod, előtte feltétlenül bőrpróbát kell csinálni a csuklón, ha bepirosodik, akkor már sok neked az a cseppszám is, fel kell hígítani.

parfüm2 (1)

De ha nem pirosodik be, és még intenzívebb illatot szeretnél, még 1-2 cseppet tehetsz bele, de semmiképpen sem többet. Ha nincs benne olyan illóolaj még pluszban, ami illatfixáló, pl. az elemi, akkor nem marad meg az illata, csak rövidebb ideig, 3-4 órahosszáig.

Viszont az eleminek is van egy jellegzetes illata, nem lehet tudni, kinek tetszik, kinek nem. Azonban nem érdemes megvenni egy egész üveg fahéj illóolajat, mert az nagyon drága. Érdemesebb szakemberhez fordulni az illat elkészítésével.

Ha valakinek más illat a kedvenc, annak elkészítése hasonlóképpen egyszerű. A szakember véleményének kikérdezése azonban soha nem árt.

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.