Otthoni praktikák – hogy minden cuccod tovább tartson – 1. rész

Belefáradtunk már abba, hogy újra és újra lecserélgessük dolgainkat, melyek akár hosszabb életűek is lehetnének? Házi praktikákkal elérhetjük!

Hogyan tehetnénk hosszabb életűvé a kozmetikumokat, melyeket nap mint nap használunk, szükségünk van rájuk, de állandóan újat venni belőlük valóságos luxus? Ilyen a sampon vagy a fogkrém is, hiszen sajnos nem kevesen minden nap kénytelenek hajat mosni, a fogkrém használata pedig ugyebár igen gyakori, naponta többször is
Lássuk, egyszerű házi praktikák segítségével hogyan hosszabbíthatjuk meg ezen kozmetikumok életét!
Sampon és kondicionáló
Gazdaságosabb lesz a sampon felhasználása, ha a flakonokat fejjel lefelé tároljuk, mert akkor nincs meg az esélye annak, hogy könnyen beleszárad a flakon aljába a termék. Ha úgy tűnik, már nem jön több ki a flakonból, adjunk hozzá néhány csepp vizet és rázzuk fel.

fogkrémek

Fogkrém

Még ha semmiképp sem tudunk többet kinyomni a fogkrémes tubusból, akkor sem ért véget a fogkrém felhasználása: vágjuk le a tubus alját ollóval, és még jó néhány fogmosásra elegendő mennyiség lesz belőle. Hasznos házi praktika az is, ha a már levágott végű tubust műanyag zacskóban tároljuk két használat között, mert így megakadályozzuk a fogkrém beszáradását.

Borotvák

Könnyű otthoni praktika – minden használat után szárítsuk meg alaposan a borotvákat, akkor hosszabb ideig éles marad az élük!

zuhany

Tusfürdő

Tusfürdőnket ne a bőrünkre, hanem először szivacsra folyassuk, így a kisebb mennyiséget is hosszantartóbban használhatjuk fel.

Rúzs

Ha már teljesen elhasználtuk az ajakrúzst, a maradékát tökéletesen „felélhetjük”egy egyszerű házi praktikával: ajakecsettel szedjük ki a tubusból a rúzst és így vigyük fel a színt ajkunkra. Akár bele is kenhetjük egy üres szájfény tubusba a maradékokat, még azt is könnyen fel tudjuk használni!

szappan

Szappan

A szappan felhasználása gazdaságosan több módon is lehetséges. Mielőtt használatba kerülne egy szappan, csomagoljuk ki és hagyjuk több hétig száradni. Ez azért hasznos, mert a száraz szappan nem kopik olyan gyorsan, ha bevizeződik. A kézi szappan felhasználása is megoldható hosszabban, otthoni praktikákkal: vásároljunk habzó szappan adagolót, így általában használt szappanunkat habzóvá alakítjuk – meg fogunk lepődni, mennyivel tovább tart!

Mosogatószer

Ugyanaz a recept érvényes rá, mint a kézi szappannál alkalmazott. Sokkal hosszantartóbb lesz mosogatószerünk, ha habzó mosogatószert csinálunk belőle.

Cikkünk második észében további 10 házi praktikát ismerhettek meg!

Forrás: https://napidoktor.hu/index