Ötmillió a koraszülött babáknak

Több mint ötmillió forintos műszert vásárolt a Korábban Érkeztem Alapítvány a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika kis betegei számára, mely az oxigénhiányos újszülöttek ellátását segíti ezentúl. A támogatásokból megvásárolt gépet december 9-én, kedden 14 órakor a Gyermekgyógyászati Klinika könyvtárában adják át.

Támogatóknak köszönhetően bővült a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika újszülöttmentő műszereinek sora: a Korábban Érkeztem Alapítvány több mint ötmillió forintból vásárolta meg nemrég a készüléket a klinika Perinatális Intenzív Centruma számára. Magyarországon jelenleg egy hasonló műszer áll rendelkezésre az újszülöttek intenzív ellátásában, így a gép beszerzése kiemelten fontos a dél-alföldi régió számára.

újszülött

A készülék lehetővé teszi a születéskor oxigénhiányos károsodást szenvedett újszülöttek ellátását, a neurológiai és egyéb szövődmények megelőzését. Így a műszer reményt adhat a kis betegek számára az egészséges, teljes értékű életre.

A készüléket december 9-én, kedden 14 órakor adják át a Gyermekgyógyászati Klinika könyvtárában. A „Criticool” típusú műszert a Korábban Érkeztem Alapítvány a Richter Gedeon Nyrt., a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspökség és a Szegedi Első Lions Klub kiemelt támogatásának köszönhetően tudta megvásárolni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.