Öt páciens megerőszakolásáért áll bíróság elé a pszichiáter

Sorozatos szexuális bűncselekmények elkövetéséért állítják bíróság elé azt az ausztrál pszichiátert, akinek áldozatai között férfiak is szerepelnek.

Az ügy nem egyedi, nemzetközi adatok szerint a pszichiátriákon rendszeresen történnek szexuális visszaélések az ott dolgozók részéről.

A most 77 éves pszichiátert, Dr. Brian Harrist 13 rendbeli, öt férfi ápolttal szemben elkövetett szexuális erőszakkal vádolják – a vád szerint a bűncselekményeket 1991 és 2011 között követte el, több kórházban és klinikán. Legfiatalabb áldozata csupán 23 éves volt, amikor Harris megtámadta, miközben a fiatal férfi kezelés alatt állt az ausztráliai Cardiff kórházban 1991-ben.


Az ügyész, Ian Wright így nyilatkozott: „Visszaélt a belefektetett bizalommal. A páciensek sebezhetőek voltak, akik az ő gondozása alatt álltak.”

A pszichiáter, akit 2013 októberében tartóztattak le a kórházban, minden vádat tagad. A napokban indult bírósági per várhatóan mintegy öt hétig fog tartani.

A pszichiátriákon történő szexuális zaklatások egyáltalán nem ritkák: nemzetközi adatok szerint tízből négy nő tapasztal meg ilyet a pszichiátrián. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy nő nagyobb eséllyel esik áldozatul szexuális zaklatásnak egy pszichiátriai osztályon vagy rendelőben, mint egy egyetemen vagy egy parkban.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.