Országszerte borul, esős idő várható

Országszerte borult lesz az ég. Éjszaka előbb a Dunántúlon, majd hajnalra keletebbre is elered az eső, a középső országrészben helyenként gyenge ónos eső is lehet. Napközben a Dunántúlon egész napos, keletebbre időszakos esőzés várható, előbbi területen jelentős csapadékra kell számítani. Délelőttig főként az Északi-középhegység térségében átmenetileg még kialakulhat ónos eső, illetve délután a Bakonyban, estefelé a Nyugat-Dunántúlon is az esőt havas eső, havazás válthatja fel. Az északkeletire, északira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5, 6 fok körül várható, de az északnyugati határnál ennél néhány fokkal hidegebb lehet.

Térségünktől délre örvénylő mediterrán ciklon frontrendszere alakítja időjárásunk, így mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

esosido3

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, az időszak első felében a Nyugat-Dunántúlon, csütörtök délutántól északkeleten, keleten lehet kevesebb a felhő. Kedden többfelé várható csapadék, napközben az esőt egyre nagyobb területen havazás váltja fel. Szerdától elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti +2, -3 fokról az időszak második felére -1, -8 fokig csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2 és +4 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. február 4. , °C +, °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 13,8 °C (1967) legalacsonyabb hőmérséklet: -17,8 °C (1956)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.