Önmasszázs japán módra

A Do-In ősi hagyományokon alapuló kínai, japán önmasszázs technika. Ennek elsajátítása után könnyedén tudjuk magunkat masszírozni.

Számos olyan öngyógyító technika létezik, melynek elsajátítása révén akár otthon, magunknak, könnyedén elejét vehetjük, vagy korrigálhatjuk számos problémánkat. Ezek közül a keleti hagyományok egyik egyszerű módszere a DO-IN.

A Do-In ősi hagyományokon alapuló kínai, japán önmasszázs technika. Támogatja a testi egészség megőrzését, a lelki harmónia elérését és segíti a spirituális fejlődést is. Az öngyógyító mozgás elemek rendszerében kiemelt szerepet kapnak a légző gyakorlatok, a kitartott mozdulatok, feszítések és a magunkon végzett pontnyomások, ütögetések, simítások. A mozgás és a magunkra figyelés kombinációjával egyfajta aktív meditációt valósítunk meg, mellyel nagyban javítjuk testünk energetikai állapotát.

163282 Olvass még több cikket a masszázsról!

A Do-in segíti szervezetünk harmonizálását, így hatásos betegségek kezelésében, közérzetünk javítására, stresszes és feszült állapotok oldására. Jó kiegészítője lehet egy masszázs terápiának. Ezen kívül javítja a testtudatunkat, jobb és harmonikusabb viszonyba kerülhetünk testünkkel, megismerjük határait, megtapasztaljuk azok változásait.

A mozdulatok egyszerűek, így könnyen megtanulhatók, mindenki a saját képességei és határai szerint végezheti a gyakorlatokat. A gyakorlatsorok nagy előnye, hogy bárki által bárhol, bármikor, és könnyen kivitelezhetőek, aktív mozgást ritkán végzők, kevésbé hajlékonyak, sőt ágyban fekvő betegek is használhatják. Ha egy reggeli kis kinyújtózás jóleső érzéssel tölt el, akkor már érdemes kipróbálnod a Do-In gyakorlatokat!

Tőke Csaba – nemzetközi csikung oktató

Forrás:


Egy válasz

  1. Nati

    Nem igazán próbáltam még ki az önmasszázst, de a cikk után megpróbálom majd! 🙂 Jobban szeretem, ha szakértői kezek masszíroznak. Többször igénybe vettem már a Xantos Mobil Masszázst, ahol házhoz jött a segítség: http://xmm.hu/szolgaltatasaink/masszazs-otthon/ Csak ajánlani tudom őket mindenkinek! 🙂

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.