Nyerj helyet! – Egyszerű fürdőszobai trükkökkel

Sokkal jobban elférhet minden

A fürdőszoba azon helyiségek közé tartozik, amelyet nem nehéz túlzsúfolni. Ritka, hogy elégséges méretű a helyiség, ezért szükség lehet fürdőszobai trükkökre, melyekkel csinálhatunk teret.

Nincs elég hely a fürdőben? Sokkal jobb szervezettségre lenne szükségünk?

Nem könnyű jól elrendezni a mosakodó- és tisztítószereket, a vécépapírokat és törlőkendőket, a sminkeket és a hajápoló szereket…

Nincs azonban nagy vész. Egyszerűen rendet tarthatunk néhány ügyes fürdőszobai trükk alkalmazásával, melyekkel a törölközők, a piperecikkek és minden egyéb is tökéletes helyre kerülhet.

1.Nyitott polcok: számos pipereszekrény létezik, amelyet mély tárolóhelyekkel láttak el. Így hát a különféle dolgok könnyen elkeverednek benne. Jobban járunk, ha levesszük a szekrény ajtaját, és polcokat telepítünk bele. Tegyünk bele dekoratív, akár saját kezűleg a kívánt színnel, mintával bevont kosarakat vagy dobozokat, melyekbe könnyedén beférnek a kisebb üvegcsék, flakonok, fésűk, eszközök.

 

Az ajtó nélküli szekrény arra is lehetőséget ad, hogy a szemeteskukához jobban hozzáférjünk. Ráadásul, sokkal könnyebben átlátjuk ezzel a fürdőszobai trükkel, mi van otthon és mit kell éppen beszerezni. Mivel minden látható, rendszerezni is gyakrabban fogunk!

2.Törölközőtartó sajátosan: csavarjuk össze a törölközőket és tároljuk a szekrény bortároló szerű kialakítással rendelkező rekeszeiben! Jobban kitöltik a teret, mint az összehajtogatottak, az X-formájú elrendezés pedig különösen érdekes hatást kelt.

3.Védelem a hőtől: a hajszárítókat, hajvasalókat érdemes egy sekély tárolóba vagy tálcára tenni, mielőtt a polcra kerülnek használat után. A fém tálca lehetővé teszi, hogy az eszközök megfelelően lehűljenek – sokkal biztonságosabbá válik a tárolásuk, ezért ez különösen hasznos fürdőszobai trükk.

4.Személyre szabott tárolás: első számú szabály a hely maximalizálása szempontjából, hogy gondolkodjunk függőleges elhelyezésben. A falra szerelt, nyitott polcok igen hatékonyak a szellős és praktikus tároláshoz. A polcokra pedig mutatós tároló edények, üvegek, dobozok kerülhetnek – a vattapamacsokat például tarthatjuk egy szép üvegben is, így könnyebben észrevehetők és látványnak sem utolsók.

5.Emeljük meg a kisebb tárolóeszközöket: ne vesztegessük az értékes helyet a mosdón mindenféle holmira. Ügyes fürdőszobai trükk a fogmosópoharat megemelni, falra szerelni, de kerülhet a falra más kisebb tároló is, mellyel felszabadítunk helyet a mosdókagylón. Válasszunk olyanokat, melyeket könnyű kimosni szükség esetén.

Forrás: https://napidoktor.hu/index