Nyári idővel búcsúzik a meteorológiai tavasz

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig: A többórás, helyenként szűrt napsütés mellett a felettünk lévő fátyolfelhőzet vékonyodik, illetve kelet felé helyeződik.

A délutáni óráktól pedig főként a nyugati határnál és az Északi-középhegységben gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és ott zápor, zivatar is kialakulhat. Átmeneti szélerősödés zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli órák környékén többfelé erős lesz az UV sugárzás, emiatt ajánlott ügyelni a bőrvédelemre! A szokatlanul meleg idő megviselheti az érzékenyebb szervezetűeket.

Pollenjelentés
A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja a közepes tartományban alakul, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék virágporának koncentrációja jellemzően közepes, pollenszórásuk azonban erősödik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja általában alacsony marad, de helyenként közepes is lehet. Alacsony koncentrációban előfordulhat még a nyír, a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

Forrás: met.hu