Nyári idő erősebb melegérzettel

Eleinte általában erősen felhős lesz az ég, majd a déli óráktól fokozatosan szakadozik, késő délutántól észak felől határozottan csökken a felhőzet.

Kezdetben többfelé, majd egyre inkább a déli és a középső országrészben alakul ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. Többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű.

Légköri front nem éri el a Kárpát-medencét. Ugyanakkor folytatódik a változékony, fülledt, meleg időjárás, egyre kevesebb helyen záporral, zivatarral.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a záporok, zivatarok hatására átmenetileg lokálisan csökkenhet a pollenterhelés. A csalánfélék virágpora jellemzően közepes-magas koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék és az útifű pollen koncentrációja többnyire alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. Lokálisan megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora. A parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu