Nutellás brownie, az igazi ínyenceknek 2012-11-06 Blog Megosztás: Tweet A Brownie egy csokis desszert, ami a csokifanatikusok ízlésének tesz eleget. Most pedig itt egy recept, amivel a Nutella kedvelők is csillapíthatják étvágyukat. Krémes, csokis, finom. Brownie. Az első feljegyzés, amiben említik a Browniet, 1897-ből származik. A desszert egy véletlen során jött létre, ugyanis egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokitortába. Ennek a kelekótya szakácsnak köszönhetően egy igazi finomság jött létre. Ma már számos Brownie recept ismert és könnyűnek mondható elkészítése miatt a kezdő süteményként ajánlják a szakácskönyvek. Most itt egy recept, ami nem csak a csoki utáni vágyat elégíti ki, de a Nutella valamint a krémes édesség utánit is. 12 Brownie készíthető. Előkészület: 15 perc Főzés: 30-35 perc Hozzávalók: 113g durvára vágott étcsokoládé ¾ bögre, kockára vágott sótlan vaj 1+¼ bögre cukor 1 tk. vanília aroma ¼ tk. só 1 bögre liszt 12 Ferrero Roché golyó, félbevágva 2 tojás Nutellás vajkrémhez: ¼ bögre, sótlan lágy vaj 1/3 bögre Nutella ½ tk. vanília aroma 1+½ bögre cukor 2 ek. magas zsírtartalmú tejszín Elkészítés: – Melegítsük elő a sütőt 350°-ra. – Vegyünk egy 8×8-as tepsit/tortaformát és tegyünk bele sütőpapírt. Ezt fújjuk le ragadás gátló sprayvel. – A csokit és a vajat egy közepes méretű tálban – ami mikrózható – tegyük be a mikróba 3-4 percre vagy addig, amíg a vaj fel nem olvad. – Keverjük a csokit amíg meleg. Habverővel keverjük hozzá a cukrot, a tojásokat, a vanília aromát és a sót. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet is, és keverjük, amíg csomómentes nem lesz. – A tészta egyik felét tegyük a előkészített formába, majd osszuk el rajta egyenletesen a félbe vágott Ferrero Roché darabokat. Ezt követően öntsük hozzá a tészta másik felét is, majd helyezzük az előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig. (Ne süssük tovább!) – Vegyük ki a kész sütit és hagyjuk kihűlni. Készítsük elő a Nutellás krémet: – Egy közepes méretű tálban kézi mixerrel keverjük krémesre a Nutellát és a vajat. – Adjuk hozzá a vanília aromát, a cukrot és a magas zsírtartalmú tejszínt, és ezt keverjük kézi mixerrel lassú fokozaton, míg a cukor teljesen el nem keveredik a krémben. – Kapcsoljuk a mixert közepes sebességbe és így keverjük pár percig a krémet; míg vastag és krémes nem lesz. – Kenjük a krémet a Browniera és hűtsük le. Így könnyebb lesz majd szeletelni. Megjegyzés: – A Nutellás Brownie fogyasztása akkor a legjobb, mikor készül, ám egy légmentesen lezárható edényben, akár két napig is el áll. Forrás: