A nők jobban vonzza az új technológia

A nők jobban érdeklődnek az új technológia iránt, Magyarországon 32 százalékukat érdeklik az újítások, míg a férfiaknál 26 százalék ez az arány a legtöbb korosztályban, ami nagyjából megfelel az európai átlagnak – derült ki a 18 európai országban, 10 ezer megkérdezett bevonásával készült felmérésből.

A nők nagyobb százalékban válaszolták, hogy az élet minden területén élvezik a technológiai vívmányok előnyeit. A legszembetűnőbb a különbség a 16-24 éves korosztályban, itt a férfiak 3, a nők 20 százaléka mondta, hogy élvezi az új technológiák előnyeit a mindennapokban is.

A felmérésből kiderült, a nők ennek ellenére gyakrabban kényszerülnek füllenteni azzal kapcsolatban, hogy értenek-e bizonyos technológiai szakkifejezéseket. A megkérdezett magyar nők 11 százaléka mondta, hogy hetente legalább egyszer, de inkább többször előfordul vele ilyesmi, míg a férfiaknál 7 százalék volt ez az arány. Állásinterjún azonban a megkérdezett magyar nőknek már 11 százaléka mondta, hogy füllentéssel igyekezett tájékozottnak tűnni, míg a férfiak 5 százaléka került ilyen helyzetbe.

anya, gyerek, számítógép

Belgiumban a férfiaknak és a nőknek is csak 6 százaléka próbálta így leplezni hiányos technológiai ismereteit, Dániában az arány még ennél is kisebb, férfiaknál 3, nőknél 2 százalék. A magyarhoz hasonló adatok interjúhelyzetben Bulgáriában jellemzőek még, itt a férfiak 4, a nők 9 százaléka füllentett már technológiai tudásáról.

Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője tudatta, egyértelmű, hogy a nagyfokú érdeklődésüknek köszönhetően a jövőben a nemi arányok egyre inkább kiegyenlítődnek majd. Különösen igaz ez Magyarországon a szakértő szerint, amit mutat az is, hogy a magyar nők 8 százaléka rendelkezik a legújabb technológiai irányt képviselő viselhető okoseszközökkel, így alig vannak elmaradva a férfiaktól, akiknek 10 százaléka használ ilyen eszközt. Hozzátette, ez a különbség az egyes nyugat-európai országokban sokkal szembetűnőbb: 10 és 2 százalék Ausztriában, illetve 9 és 2 százalék Hollandiában, a férfiak javára.

Forrás: MTI


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.