Nincs hely a fiókban, szekrényben? – 3 rendszerező trükk, amit még nem próbáltunk!

Hajtogatjuk, rendezgetjük, elkülönítjük, de még így sem igazán tudunk mit kezdeni a ruháinkkal a szekrényben, vagy nem elég hatékony a tárgyaink elhelyezése?

Próbáljuk ki az alábbi trükköket!

Ha több holmink van, mint amennyi egy vagy két átlagos méretű szekrényben, komódban elhelyezhető, bizony sokszor vagyunk bajban. A ruhákat nemcsak szépen összehajtogatva vagy vállfára akasztva kell tárolni, hogy ne gyűrődjenek – az is cél, hogy könnyen megtaláljuk és elérjük őket.

Abban az esetben, ha nem szolgál elegendő hellyel a szekrényünk vagy fiókunk, próbáljuk ki az alábbi megoldásokat ruháink – és minden egyéb – könnyű tárolásához!

1.Ruhák palacsinta-szerű elrendezése

A felsőinket célszerű palacsinta-szerűen összetekerve tárolni. Kicsire és feszesre hajtogassuk, majd állítsuk egymás mellé őket – inkább állítva legyenek tehát, mint fektetve. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy jobban lássuk, mi is van abban a fiókban, mintha csak a polcról könyveket válogatnánk. Így, hogy átláthatóbb a ruhatárunk, már a kreativitásunkat is növelni tudjuk, változatosabban öltözhetünk!

pakolás

2.A fiókokat is rendszerezzük!

Gyakori probléma, hogy bár a fiókban minden benne van, amikor éppen szükségünk van az adott tárgyra, szinte biztos, hogy nem találjuk meg. Ha azonban elkülönített rekeszeket alakítunk ki a fiókban, sokkal jobban átlátjuk majd azt.

Helyezzünk bele kis, nyitott dobozokat, kosarakat, műanyag tárolókat. Majd ezekbe rakosgassunk bele mindent, ami eddig „ömlesztve” állt ott. Még a felesleges vásárlásoktól is megkíméljük magunkat, hiszen ha tudjuk, mi van otthon, akkor nem állunk neki újat venni.

pakolás2

3.Rendszerezzünk reggel

Célszerű a reggeli órákban átgondolni, mire is van igazából szükségünk és mire nincs. Estefelé ugyanis hajlamosabbak vagyunk arra, hogy érzelmeinkre hallgatva mindent megtartsunk, amire valójában évek óta rá se néztünk. Igyekezzünk inkább a valóban bevált és hasznos holmikra fordítani az energiánkat, amire nincs már szükség, azokat hajtogassuk össze, tegyük egy zacskóba és adjuk át valamelyik segélyszervezetnek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.