Nem hátrány a méret: nagy ötletek kis hálószobákba

Minden kisméretű otthon titka a jó ötletek sokasága – egy szűkös teret is széppé és élhetővé lehet tenni praktikus és hangulatos tippekkel. Lássuk, hogy a remek ötletek kis hálószobákba milyen előnyökkel járnak.

Egy-egy szerényebb méretű lakásban bizony fejtörést okozhat, hogyan tegyük jól használhatóvá s egyben hangulatossá a teret.

A kis hálószobákban sokszor egy-egy gardrób és az ágy berakása is problémát okozhat, a dekorációra pedig már kevésbé is jutnak tippek.

Hogyan lehet egy kis hálószobát ötletekkel szebbé, jobbá tenni? Nemcsak a megfelelő világítás és a minimál bútorzat a titok – színekkel, textúrákkal szintén remek hatást érünk el. Elsődleges, hogy kiválasszuk, milyen hangulatot szeretnénk teremteni: sikkes, elegáns, merész nyomatokkal díszített, tengeri hangulatú, vintage stílusú, vagy meleg, sárga-narancs színvilágú legyen a belső tér?

Nézzük a tippeket.

1.Fehér falak, színes kiegészítők: a fehér falakkal és bútorokkal berendezett kis hálószoba ötletei között elsőként emelhetjük ki a minél színesebb, természetesen a stílussal harmonizáló kiegészítőket: díszpárnákat, lámpákat, képeket a falon. Mindegyik tartalmaz fehér színt is, de üde sokszínűségével tökéletesen feldobja a teret.

2.Natúr és fehér színvilág: a fehérhez kiválóan illik a homokszín, a natúr árnyalatok. Kitűnő kis hálószoba-ötlet a falakat fahatású vagy valódi fa részletekkel hangsúlyozni, majd a teret krémszínű szőnyeggel és visszafogottan klasszikus stílusú, fehér-halványbarna bútorokkal berendezni. Mintha a természet költözne a szobába. A nagyobb méretű ágy mellett méretes fiókos komód áll, amely a fehérneműk, zoknik tárolására tökéletes.

3.Retró hangulat: kis hálószobába kiváló ötlet a fehér hátteret, bútorokat retró stílusú ágytakaróval, szőnyeggel és díszpárnákkal párosítani. Különösen olyan szobákban jó megoldás, ahol az ágyon kívül alig jut hely egyébnek.

4.Hűvös elegancia: sokan szeretik a hűvös hangulatú, kényelmet sugárzó hálót. A fakó szürke és a fehér párosításával ezt a hatást elérjük. A falak, az ágy és ágytakaró, a redőny marad alap fehér színben, míg a díszpárnák, a fali lámpa, a redőny szegélye, sőt a szekrények fogantyúi is feketés-szürkés árnyalatban pompázhatnak.

5.Bájos hangulat tetőtéri hálóba: korlátozott belmagasság esetén az ágyat célszerű középre állítani, s minden mást köré rakosgatni. Vidékies, bájos, nőies hangulatú szobát érhetünk el, különösen, ha a levegős hatású ágyat virágmintás kiegészítőkkel vesszük körül.

6.Otthon a természetben: a fehér natúr színekkel társítása mindig nyerő egy egyszerűbb, de otthonos hangulatú térben. A kis hálószobába remek ötlet a fenyőfa bútorzat fehér fallal, lámpákkal, ágytakaróval párosítva, melyeket az e két színt nem mellőző, de mintásabb képek és díszpárnák egészítenek ki.

7.Szimmetrikus hálószoba: kitűnő kis hálószoba ötlet – ha ez szóba jöhet – az ágyak szimmetrikus elhelyezése, melyek egy kétfiókos éjjeli szekrényt fognak közre. Elegáns, sikkes belső tér alakítható ki a szürke árnyalatainak alkalmazásával, amelyeket a világosbarna itt-ott megszakít – például az éjjeliszekrényen vagy az ágy eredeti huzatának mintázatában. A tapéta és a szőnyeg mintái szintén követhetik ezt a stílust. Ne riadjunk vissza a merész nyomatoktól! Jól alkalmazva őket kitűnőek egy kis helyiségben is.

8.Emeljük ki az eleganciát: a kisméretű szoba ne gátolja meg, hogy elegáns, ívelt vonalak, szatén kiegészítők uralják a teret. Hozzuk össze a sikkes szöveteket ezekkel az úri hangulatú bútorokkal. Nem zsúfoljuk túl a szobát akkor, hogy az ágyat szintén középre helyezzük, s minden mást köré rakunk. Az ágy végébe még egy elegáns szófa is „trónolhat”!

9.Mintákkal bővítsük a teret: ha ügyesen alkalmazzuk a mintákat, a kis hálószoba nagyobbnak tűnhet. Tereljük el a figyelmet a szerény méretről azzal, hogy a falakat és az ágy takaróját, párnáit virágos, dús növényzetet ábrázoló kiegészítőkkel dobjuk fel. A hagyományos és a vintage stílusú takarók, díszpárna huzatok és képek megteszik a kellő hatást.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.