Nem csak lustaságból népszerűek az egészségtelen készételek

zöl

Rengeteg szülő vesz egészségtelen készételeket gyerekeinek, hiába több ezekben a cukor, a szénhidrát is a kalória. Az ok nem csak a kényelmességben rejlik.

A University of Minnesota és a Duke University kutatása szerint a megkérdezett szülők többsége – kb. 57 százalék – állította, hogy azért vásárol fagyasztott termékeket, hogy időt takarítson meg.

A helyzet azonban ennél árnyaltabb: a szülők 49 százaléka egyszerűen szereti ezeket az ételeket, a gyerekek szívesen fogyasztják a termékeket, míg a megkérdezettek harmada azért vásárol ilyen sokak által szemétnek nevezett kaját, mert így a gyerek is el tudja készíteni saját vacsoráját. Huszonhét százalék emellett állította, hogy egyszerűen csak spórolni szeretne.

Fontos tényező a praktikusság, a tény, hogy a gyerekek maguknak is elkészíthetik ezeket az ételeket. Sokan nagyon megszokták ezt az ízvilágot, és a természetes élelmiszerek nem is elégítik már ki ízlésüket. Nagyon sok szülő úgy érzi emellett, hogy nem főz túl jól, ezért jobban jár a gyerek, ha készételt kap” – árnyalja tovább az okokat a kutatást vezető Melissa Horning.

Forrás: https://napidoktor.hu/index