Negyven az új harminc?

Huszonöt évvel ezelőtt, egy negyvenéves ember már megette kenyere javát. Ma egyre többen még csak most kezdenek bele a családalapításba, ekkora találnak rá igazán önmagukra.

Sok harmincéves egyáltalán nem képes a kötöttségekre, sőt akkor kezdenek igazán élni. Jó húsz évvel kitolódott az ifjúsági kor, ami igen megnehezíti a párkeresést is.

Egyre több harmincas nő panaszkodik, hogy nem talál párt, mert a férfiak, akikkel találkoznak, csak szexuális kapcsolatot szeretnének. Egy mai harmincas férfi fejében nem a családalapítás képe lebeg. Pénzt akarnak keresni, ha az megvan, nem pelenkára szeretnék költeni.  Ezek a férfiak végig tanulták vagy dolgozták húszas éveiket, végre élni szeretnének. Nem egy nővel, hanem sokkal. Ezért egy harmincas nőnek nem lehet opció vele egyidős férfi. Hiszen ezek az érettnek tűnő harmincasok valójában belül még gyerekek. A lelki érettségtől messze távol állnak. Csak a buli, a szex, a pénz és szabadság.

Nagyon nincs rendjén, amikor csinos és intelligens harmincas nők azt kérdezik maguktól, hogy vajon komolyan gondolja velem? Harminc évvel ezelőtt, ez fel sem merült a férfiakban és a nőkben. Olyan volt, hogy nem passzoltak és folytatták tovább a keresést. De, az, hogy egyből csókot, szexet akarnak ilyen nem. Hová tűnt a csók intimitása és fontossága a kapcsolatokban?

baratnok4

Ma miért csókolunk meg egy olyasvalakit, akit egy órája ismerünk? Mai napig azt gondolom, hogy csókot szeretetből kell adni annak, akit szeretsz. A prostituáltak sem csókolóznak, hiszen az bensőséges. Teljesen érthetetlen, hogy akkor miért kell felgyorsítani a folyamatokat, és mondjuk egy internetes randi után letámadni a másikat. Kimarad az ismerkedés, a másik valódi énjének a felfedezése és az igazi vágy felébredése a másik iránt. Ami történik, az csak csupán kémia, nem a másikat akarjuk, csak a testét.

Idővel a férfiaknál is eljön az öregedés érzése, talán negyvenévesen érzik azt, hogy most már pocakosodnak, ráncosodnak és már nem tudnak csettintésre nőt szerezni, pláne nem csinos és fiatal egyedet. Olyan nők elmaradoznak, akiket tucatjával hagytak el, egy-egy éjszaka után. A szerencséjük van, akkor még rátalálnak egy gyermektelen, független nekik tetsző nőre, aki elfogadja őket jó és rossz tulajdonságaikkal együtt.

Uraim, egyet jól jegyezzenek meg. Harminc-negyvenes korára a nő már nem naiv és buta. Pontosan tudja, hogy milyen társra vágyik. Könyörtelenül válogatnak, már nem félnek egyedül lenni, nem függenek a férfitől. Fordul a kocka, harmincas korban a férfiak válogatnak, negyven felett már a nők.

Egy új csoport kezd kialakulni a kétségbeesett harmincas nő mellett, a kétségbeesett gyermektelen negyvenes férfi!

Szeretettel: Nagy Orsolya

Forrás: https://napidoktor.hu/index