A napsütés mellett több területen szél és zápor is előfordulhat

A napsütés mellett a déli országrészben kevesebb, északon több lesz a gomolyfelhő. Főként utóbbi tájakon van nagyobb esélye zápor, zivatar kialakulásának.

Hajnalig többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Reggel a Kisalföldön, később másutt is megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Hideg fronthatásra számíthatunk, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi.

Pollenjelentés
A hét közepén a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte az alacsony-közepes, a csalánféléké a közepes-magas tartományban lesz. A meteorológiai előrejelzés alapján továbbra is számíthatunk heves zivatarok kialakulására, melyek hatására a roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Az útifű és a kenderfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, helyenként közepes szintet érhet el, a libatopfélék és a lórom pollenjének mennyisége továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, a fészkesvirágzatúak, illetve az ernyősvirágzatúak pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte leginkább magas-nagyon magas szintet érhet el.

Forrás: met.hu