Napsütés, majd zápor, zivatar

Délelőtt a keleti országrészben számíthatunk több napsütésre, míg nyugaton több lesz a felhő, majd kora délutántól keleten is megnövekszik a gomolyfelhőzet.

Délnyugaton elszórtan, az északkeleti határ mentén néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében időnként megerősödik a keleti, északkeleti szél. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között várható.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Változékony, több helyen fülledt, nyáriasan meleg időre lehet számítani.

esosido2

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte magas marad. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Elkezdődött az útifű és a lórom pollenszórása is, bár pollenkoncentrációjuk egyelőre jellemzően alacsony, helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. A kőris, a tölgy, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen, bár a tölgyé az ország északi területein még elérheti a közepes szintet. A kevésbé jelentős allergének közül helyenként magas koncentrációban lehet jelen a fenyőfélék virágpora. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.