Napsütés, majd délután felhősödés esővel, havas esővel, hóval

Északnyugat felől felszakadozik, reggelre csökken a felhőzet, elszórtan fordulhat elő hózápor. Eleinte kevés lesz a felhő, túlnyomóan napos időre számíthatunk, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet.

Kora délutántól az északnyugati, északi megyékben eső, havas eső, a hegyekben hó kialakulhat. Reggelig az északnyugati szél többfelé erős, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lesz, majd  napközben a délnyugatira forduló szél gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 2 és 8 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Melegfront hat szervezetünkre. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.