Napsütés és melegfront

Eleinte több lesz a felhő, majd délnyugat, nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb napsütés délnyugaton, a legkevesebb északkeleten várható.

Északkeleten helyenként kisebb eső kialakulhat. A délnyugati szél megélénkül, északkeleten néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, ez az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfront jellegű tüneteket okozhat. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

napsütés

Pollenjelentés
A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte alacsony marad, a tüneteket okozó szintet valószínűleg már sehol sem éri el. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, elsősorban a pázsitfűfélék, az üröm, a libatopfélék és a csalánfélék pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu