Napsütés elvonuló hidegfronttal

Napközben északnyugat, észak felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap, de délkeleten késő délutánig sok maradhat a felhő.

Éjszaka többfelé, reggeltől egyre inkább az Alföldön várható eső, zápor, helyenként zivatar, majd délután arrafelé is szűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szelet nagy területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható, délkeleten lesz napközben a hűvösebb.

Gyenge hidegfront éri el térségünket. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, helyenként elérheti a közepes, esetleg a magas szintet. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Az útifű pollenje alacsony, esetenként közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.