Napsütés, anticiklon, hurrá….

A középső területeken is egyre kevesebb lesz a felhő, túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel.

Csapadék nem várható. Az északi szél a Tiszántúlon és az Alpokalja térségében gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő várható, általában sok napsütéssel, érdemes minél több időt a szabadban tölteni.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenje továbbra is országszerte magas koncentrációban lehet jelen. Elkezdődött a platán, a tölgy, valamint a bükk pollenszórása is, a hét első felében a platán és a tölgy pollenkoncentrációja várhatóan már sokfelé eléri a közepes-magas szintet, a bükké az alacsony-közepes tartományban alakul. A kőris, a fűz, a gyertyán, a komlógyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként magas is lehet. A juhar és a nyár virágpora már csak alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat egy-egy szem az éger, a pázsitfűfélék, a sásfélék, valamint az ostorfa, az eperfafélék és a fenyőfélékpollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.