Napozás – Napraforgók, mentsétek a bőrötöket!

Napozni szeretünk és nem csupán azért, mert a napbarnította színtől a bőrünk egyenletesebbnek tűnik, szebben néz ki, ráadásul a sötétebb bőrszín karcsúsít.

A D-vitamin tartalékaink feltöltődése mellett a napsugárzás jókedvre is derít. Az UV fény hangulatjavító hatásáról húszpercnyi napozással könnyen meggyőződhetünk: a napfény hatására a boldogságérzetet okozó, ópiumszármazékok közé sorolható, endorfin hormon szintje ugyanis megugrik a szervezetben.

A napfény előnyös hatásai közt szerepel az anyagcsere serkentése, ami által felgyorsul a vérkeringés és a méregtelenítő folyamatok, a hámképző hatás, mely elősegíti a sebgyógyulást. A nap fénye ingerli a mátrixsejteket, ami gyorsabb haj- és körömnövekedést eredményez, továbbá fertőtlenítő hatású, javítja a zsíros, pattanásos bőr állapotát, aktivizálja az immunrendszert.

A napfürdőzés tehát kis mértékben gyógyír a testnek és léleknek, nagymértékben viszont káros, és veszélyes következményekkel járhat. Nézzük, hogyan árthattunk meg magunknak a túlzásba vitt napozással és hogyan tudjuk helyrehozni a következményeit!

Napégés

Ha a bőr a napozást követően vörös, érzékeny kenjük be bőrnyugtató hatású testápolóval vagy Panthenol spray-vel. Az arc, nyak és dekoltázs bőrére vigyük fel a professzionális Image márka Ormedic Kiegyensúlyozó nyugtató gélmaszkját, mely bio összetételénél fogva minden bőrtípusra ajánlott.

Száraz, fakó bőr

A bőr a napozás következtében szárazzá, érdessé, vízhiányossá válik. Adjuk vissza bőrünk vitalitását egy pezsdítő oxigénes arckezeléssel.  Az Image O2 Lift látványosan hatékony arckezelés minden bőrtípusra: a bőrbe oxigént, növényi eredetű őssejteket, peptideket, nagy koncentrációjú enzimes növényi anyagokat juttat. Méregteleníti, feltölti, revitalizálja és energetizálja a fakó bőrt. Az eredmény: a bőr ragyogó, friss és fiatalos lesz.

Napfoltok

Az UV sugarak pigmentfoltok kialakulását okozhatják. Ezektől a foltoktól sajnos tovább tart megszabadulnunk, mint amilyen gyorsan szert tettünk rájuk. Csak akkor érdemes nekifogni, ha úgy döntünk, már eleget napoztunk az idén. A foltok mértéke alapján konzultáció keretében szakember segít kiválasztani a megfelelő kezelést és meghatározza a várható kezelésszámot. Személyre szabott I peel kémiai peelingek, Iluma folthalványító kezelés és a CO2 frakcionált lézerkezeléssel kezelik a problémát. Folthalványító kezelések nyáron is végezhetők, ha utána kerüljük a közvetlen napon való tartózkodást illetve speciális fényvédőt használunk.

Szaruréteg megvastagodása

Ez is az egyik következménye a napozásnak: a bőr többek a szaruréteg megvastagodásával védekezik az UV sugarak ellen. A szaruréteget bőrradírral vagy bőrtípusunkra szabott kémiai peelinggel (Image designer peelingek) vékonyíthatjuk, a kezelést követően a magas fényvédő használatának betartásával!

Fokozott bőröregedés

Az UV sugarak bőröregítő hatásának következményei elmélyülő ráncok és a kontúrok elmosódása, a bőr petyhüdtté válása. Gyors segítés a hatóanyagokban rendkívül gazdag Royal Platinum platina kolloidos, növényi őssejtes luxus arckezelés. Belsőleg is célszerű támogatni a bőr újjáépülését, az elveszített kollagén pótlását a kellemes, citrusos ízű Yana kollagénital mindennapi fogyasztásával!

Veszélyes anyajegyek

Ha a napozás következtében új anyajegyek jelennek meg a testünkön vagy a régiek közül valamelyiken változást tapasztalunk, azonnal forduljunk bőrgyógyászhoz. Bölcsen tesszük, ha minden napozási szezont követően automatikusan ellátogatunk anyajegyszűrésre, ahol a „pöttyeink” rögzítésre kerülnek, így biztosan nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés. A Royal Clinics-nél elérhető digitális dermatoszkópia lehetővé teszi a bőrgyógyász számára, hogy a bőr felületi rétegein túl olyan elváltozásokat észleljen, ami az emberi szem számára láthatatlan. A digitális anyajegyvizsgálat növeli annak esélyét, hogy korán felismerhetővé váljék egy rosszindulatú melanoma.

Forrás: https://napidoktor.hu/index