Napos, szeles idő

Napközben szinte zavartalan lesz a napsütés, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat.

A délnyugati szelet éjszaka főleg az északi megyékben, napközben máshol is erős, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések kísérik. Kora estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 29 fok között várható.

Csütörtök estig egyre melegebb levegő áramlik fölénk, majd újabb hidegfront éri el hazánkat. A változékony idő, a jelentősen ingadozó hőmérséklet megterheli a szervezetet, könnyű megfázni, gyakori fejfájás jelentkezhet. A napsütésben érdemes sok időt tölteni a szabadban, de fokozottan figyeljünk az öltözék megválasztására!

szeles_ido1

Pollenjelentés
Az átvonuló hidegfrontot kísérő csapadék hatására az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jelentősen mérséklődik, bár kedden az Alföld déli részén még többfelé elérheti a nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége továbbra is alacsony-közepes marad. Az üröm, a libatopfélék, a kenderfélék, a pázsitfűfélék és az útifű pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas szintet ér el.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.