Napos, meleg, frontmentes idő

Napos időre számíthatunk, a déli óráktól lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és délután főként az ország északi felén valószínű zápor, zivatar.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csupán zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Hétfő estig egy anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és akár szakorvosi kivizsgálást kérni indokolt esetben. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

barka_tavasz_napsutes

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként – elsősorban az ország északi részén – továbbra is elérheti a magas szintet. Elkezdődött a platán és a tölgy pollenszórása, pollenjük már többfelé magas, esetenként nagyon magas koncentrációban lehet jelen. A kőris, a fűz, a gyertyán, a komlógyertyán, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a közepes tartományban marad. A juhar, a nyár és a bükk virágpora általában csak alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat egy-egy szem a pázsitfűfélék, a sásfélék, valamint az ostorfa, a dió, az eperfafélék és a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.