Napos idő erősödő nappali felmelegedéssel

Túlnyomóan derült, napos idő lesz, az északi területeken lehet kicsit több felhő, de csapadékra nem kell számítani.

A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

nyari hajciho (2)

Pollenjelentés
A hét közepén a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte az alacsony-közepes, a csalánféléké a közepes-magas tartományban lesz. A meteorológiai előrejelzés alapján továbbra is számíthatunk heves zivatarok kialakulására, melyek hatására a roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Az útifű és a kenderfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, helyenként közepes szintet érhet el, a libatopfélék és a lórom pollenjének mennyisége továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, a fészkesvirágzatúak, illetve az ernyősvirágzatúak pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte leginkább magas-nagyon magas szintet érhet el.

Forrás: met.hu