Napos, de az átlagosnál hűvösebb idő

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, elsősorban északkeleten lehet erősebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé helyenként zápor is valószínű.

Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, de a szélvédett, derült területeken néhol ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Hidegfront jellegű hatással számolhatnak a különösen érzékenyek. Náluk fejfájás, migrén, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel, erősödhetnek a reumatikus és az ízületi fájdalmak. A szokásosnál hosszabb lehet a reakcióidő.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is az alacsony-közepes tartományban marad. Esetenként közepes koncentrációban lehet jelen a pázsitfűfélék és az útifű virágpora is. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu