Nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás idő várható

Nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás idő várható, délen, délkeleten lehet átmenetileg szakadozottabb a felhőzet.

Hajnalban a nyugati határ mentén, napközben a Dunántúlon, este már a középső területeken is eshet az eső. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A sokfelé borongós, párás időben azonban rosszabb lehet közérzetünk, hangulatunk. Az ilyenkor szokásosnál enyhébb hajnalt az átlagosnál kissé hűvösebb nappal követi. Kicsi lesz a napi hőmérséklet-ingadozás.

osz-ido-2

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz, csak az időszak végén szakadozik fel nyugat felől a felhőzet, és süt ki a nap. Eleinte szórványosan, majd többfelé, szombaton főként keleten várható eső, zápor. A négy nap alatt összességében az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 90 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 15 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 16. 14,0 °C +1,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 25,5 °C (1953) legalacsonyabb hőmérséklet: -3,5 °C (1928)

Forrás: met.hu