Nagyrészt derült, száraz idő gyenge hidegfronttal

Nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, késő délutántól északkeleten lehet helyenként erősebb a gomolyfelhő-képződés, és alakulhat ki néhol záporeső.

Az északkeleti szél az ország keleti felén gyakran erős lesz, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 14 fok között, a szélvédett északi tájakon helyenként 8, 9 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül várható.

Gyenge hidegfront jellegű változásra készülhetnek az ilyesmire érzékenyek, fejfájás, erősödő migrén lehet a legáltalánosabb panasz.

felhos_ido1

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenszórása várhatóan országszerte tovább fokozódik, pollenkoncentrációjuk jellemzően magas, de elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén helyenként már elérheti a nagyon magas szintet is. A kőris pollenje továbbra is többfelé magas koncentrációban lehet jelen. A tölgy, a platán, a nyír, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszezonja hamarosan véget ér, pollenkoncentrációjuk jellemzően már csak alacsony-közepes szintet ér el. Elkezdődött néhány nyári gyom virágzása is, a lórom pollenkoncentrációja alacsony, az útifűé helyenként elérheti a közepes szintet. A kevésbé jelentős allergének közül helyenként magas koncentrációban lehet jelen a fenyőfélék és az eperfafélék, valamint még alacsony koncentrációban a dió és a bükk virágpora, illetve megjelentek a levegőben a vadgesztenye és a bodza virágporszemei is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu