Multani mitti – Top 10 agyagos arcpakolás

Bizonyára tapasztaltuk már, hogy nem mindig a legköltségesebb megoldások a legjobbak – válasszunk olyan, természetes módszert, melyből legalább 10 féle arcpakolás készíthető!

Ahhoz, hogy arcunkat tisztán tartsuk és fiatalosan, rendszeresen gondoskodva az ápolásáról, radírozásáról, hidratálásáról, nem feltétlenül kellenek drága készítmények. Manapság egyre inkább előtérbe kerülnek a természetes megoldások – és miközben olcsóbbak is, számos módon felhasználhatók. Lássuk, mire képes a Multani mitti, mely természetes gyógyír minden bőrproblémára!

De mi is az a Multani mitti?

Indiában gopi chandan néven ismerik. A mész, föld, tej és gabona vizes keverékének neve, olyan, akár az agyag. Tökéletes arctisztító. Megszabadítja bőrünket az olajtól, piszoktól, elhalt szövetektől, mindentől, melyet a szennyezett környezet okoz.

arcpakolasok2

Ez a hagyományos bőrápoló ásványi anyagokban igen gazdag: alumínium-szilikátot is tartalmaz, valamint kiváló nedvszívó tulajdonságokkal bír. A bőr használata után frissé és ragyogóvá válik.

Az agyagos pakolás előnyös a pattanásos és az olajos bőrre, mésztartalma megöli az ártalmas baktériumokat, a felesleges olajat és a piszkot eltávolítja, tisztává és puhává varázsolva a bőrt. Hűsítő hatása is van a bőrre, megszabadítja a gyulladásoktól, melyeket a súlyos pattanások okozhatnak.

Az agyagos arcpakolás segít összehúzni a bőrt – így csökkentve a ráncokat és a finom vonalakat az arcon. Állítsuk a szépség szolgálatába a Multani mittit!

Agyagos arcpakolások – arctípus szerint

1. Olajos bőr ellen: rózsavízzel keverve a Multani mitti egyensúlyba hozza a bőr pH-szintjét, természetesen hűti azt és csökkenti az olajosságát.

2. Puha bőrért: egy teáskanál összetört mandulát és egy kis tejet adjunk a Multani mittihez, majd vigyük fel arcunkra az agyagos pakolást. Puhítja és rugalmassá változtatja a bőrt.

arcpakolasok4

3. Ragyogó bőrért: két kanál Multani mitti, paradicsomlé és egy kis szantálfa por segít csökkenteni az arcon levő foltokat. A kivételes ragyogásért egy csipetnyi kurkuma port is adjunk a keverékhez, majd vigyük fel az arcra 10 percre – ezután mossuk le meleg vízzel.

4. Sugárzó bőrért: keverjünk össze multani mitti port, paradicsomlét, egy teáskanál mézet, citromlét és egy kis tejet. Kenjünk az arcra a pakolást és hagyjuk 10 percig állni. Használjuk az agyagos pakolást rendszeresen a kívánt eredmény eléréséért!

5. Sötét foltok ellen: minden egyes foltra készítsünk külön keveréket multani mitti, mentalevél por és joghurt keverékéből. Vigyük fel az érintett területekre és 20 percig hagyjuk rajtuk. Meleg vízzel mossuk le.

6. Kellemes tónusú, olajmentes bőrért: keverjük össze a szantálfaport multani mittivel, és adjunk hozzá pár csepp tejet. Kenjünk a pakolást a teljes arcra és 20 percig tartsuk rajta, majd vízzel öblítsük le.

7. Hibátlan bőrért: készítsünk agyagos pakolást egy evőkanál multani mitti, méz és papaya hús hozzáadásával. Segít a hibátlan bőr elérésében!

arc14

8. Egyenetlen bőr ellen: ha ilyen bőrrel küzdünk, pakolásunk tartalmazzon ¼ evőkanálnyi multani mittit, egy evőkanál joghurtot és egy felvert tojás fehérjét. 20 percig álljon az arcon a pakolás, mielőtt lemossuk.

9. Cserzett bőr ellen: készítsünk agyagos arcpakolást úgy, hogy a multani mittit sárgarépa húsával keverjük, valamint egy teáskanál olívaolajjal, és ezzel kezeljük a bőrünket!

10. Túlzottan napsütötte bőr ellen: a multani mitti keverése kókuszvízzel és egy kevés cukorral segít. Vigyük fel a keveréket az érintett bőrterületekre, majd mossuk le meleg vízzel.

Forrás: https://napidoktor.hu/