Működjünk olajazottan – 11 módszer, amivel a kókuszolaj szebbé tesz!

Tulajdonképpen akár egy egész gyógyszeres dobozt is felcserélhetnénk egy üveg kókuszolajjal. Lássuk, miért annyira hasznos ez a remek növényi olaj!

Egy üveg kókuszolaj minden pénzt megér.

Külső és belső szépségünket egyaránt támogatja. Napjainkban szinte minden híresség használja – Angelina Jolie a napját egy teáskanál kókuszolajjal kezdi, Miranda Kerr modell a zöld teájába teszi reggelenként. Mindy Kaling a haját kezeli vele és Shailene Woodley is hajpakolásként alkalmazza.

A kókuszolaj azon kevés eledelek egyike, melyeket szuperélelmiszerként tartanak számon – zsírsavak egyedi kombinációja, s mint ilyen, mélyreható pozitív változásokat eredményez az egészségünkben.

10 igazság a kókuszolajról – 1.rész

A kókuszolaj felhasználási területe meglehetősen széleskörű. Lássuk, mi mindenre használhatjuk!

Foto:123rf.com

1.A hajra…

  • Kondicionálót készíthetünk belőle: akár szobahőmérsékletű formában, akár melegítve alkalmazzuk, ha a haj szépen beszívja néhány órán át, mély kondícionálást végez. A tincsek sokkal egészségesebbnek látszanak és az érzésünk is egészen más. E- és K-vitaminban, vasban gazdag.
  • Göndörebbé tesz: lazán fésüljük a hajba ujjainkkal a kókuszolajat, a fülektől lefelé. Segít göndörebbé tenni a hajat zsíros hatás nélkül, csak a hajgyökereket ne érintsük vele.
  • Fényesít: miközben a hajszérumokban lehet szilikon, a finomítatlan kókuszolaj természetes ragyogást biztosít a hajnak.
  • Általános tisztító: a fejbőrben és a hajban sokkal nagyobb mennyiségű baktérium található meg, mint azt gondolnánk. Ám a kókuszolajnak antibakteriális és gombaölő tulajdonságai is vannak. Kellő védelemmel szolgálhat!
kókuszolaj

Foto:123rf.com

2.A bőrre…

  • Hidratál: ha a kókuszolajat felvisszük az arcra vagy a bőrre, természetes hidratálóként működik, pótolja a bőr természetes olajait.
  • Nyugtató balzsam: megfelelő mennyiségben segít minimalizálni az irritációt és a pattanások kialakulását.
  • Öregedést gátol: mivel a kókuszolaj tele van antioxidánsokkal, melyek harcolnak a szabadgyökök ellen, lassíthatja az öregedés folyamatát azzal, hogy hidratáltan tartja a bőrt. Puha, rugalmas és ragyogó lesz.
  • Kiemel: ha feltettük a sminket, arccsont kiemelőként is alkalmazhatjuk a kókuszolajat. Kiemeli a bőr természetes pigmentációját, visszaveri a fényt.

3.A mosolyra…

  • Fehérítő: ha a fogakat kókuszolajjal öblítjük át szájvíz gyanánt, jó pár percen keresztül, fehérebbek lesznek.
  • Jobb fogakat eredményez: a fogaknak nemcsak a megjelenése, de erőssége is számít. A kókuszolaj sűrűségnövelőként működik – antibakteriális, segít gátolni a lepedék képződését, mely elsőként okoz idővel fogszuvasodást.
  • Ajakhidratáló: a kicserepesedett ajkak nem nyújtanak szép látványt. A fogak olajjal való átöblítése mellett a kókuszolajat alkalmazhatjuk a szájra is – táplálja azt és megszünteti a repedezettséget.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.