Mogyorós-narancsos csokimousse

Kevés hozzávalóval készíthetünk egy igazán finom meglepetést a családnak. Tökéletes megoldás egy borongós délutánra.

Hozzávalók (4-5 tálkához):

15 dkg étcsokoládé

4 dkg vaj

2 db tojássárgája

3 db tojásfehérje

10 dkg mogyoró

1 db nagy méretű narancs lereszelt héja

fél dl narancslé

1,5 dl tej

Fahéj Magazin

Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat.

A mogyorót megpucoljuk, ledaráljuk, majd a narancslével, a narancshéjjal és a tejjel felforraljuk.

A mogyorós masszát hozzákeverjük a csokoládés krémhez, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket is.

Kis tálkákba adagoljuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.Fahéj Magazin

Forrás: