Mogyorós-narancsos csokimousse 2012-11-19 Blog Megosztás: Tweet Kevés hozzávalóval készíthetünk egy igazán finom meglepetést a családnak. Tökéletes megoldás egy borongós délutánra. Hozzávalók (4-5 tálkához): 15 dkg étcsokoládé 4 dkg vaj 2 db tojássárgája 3 db tojásfehérje 10 dkg mogyoró 1 db nagy méretű narancs lereszelt héja fél dl narancslé 1,5 dl tej Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat. A mogyorót megpucoljuk, ledaráljuk, majd a narancslével, a narancshéjjal és a tejjel felforraljuk. A mogyorós masszát hozzákeverjük a csokoládés krémhez, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket is. Kis tálkákba adagoljuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. Forrás: