Mmm! – Paleo jégkrém banánból és mandulavajból

Talán első hallásra bonyolultnak hangzik, de nagyon egyszerű elkészíteni. Tökéletes paleo jégkrémet kapunk kevés összetevő és munka segítségével – az eredmény meglehetősen ínycsiklandó!

Szeretnénk valami finom édességet, de kevés kalóriával, egészséges összetevőkkel?

Próbáljuk ki a Paleo jégkrémet, mandulavajjal és nyers banánnal. Az eredmény: tejmentes, krémes desszert, lágy fagylalt állaggal.

Mire van szükségünk a Paleo jégkrémhez?

5-6 fagyasztott banánra; nyers mandulára (ami helyett más dióféle is jöhet – ha nem szeretnénk beletenni egyáltalán, akkor napraforgó maggal is helyettesíthetjük).

A banánokat hámozzuk meg és tegyük dobozba a lefagyasztáshoz. Hagyjuk a fagyasztóban pár órára, vagy éjszakára.

Ha mandulavajat készítünk, használjunk 1-2 csésze mandulát a tisztességes mennyiség eléréséhez. Annyit adjunk a Paleo jégkrémhez, amennyit szeretnénk. Amennyiben előre gyártott mandulavajat alkalmazunk, az íz szerint adagoljuk.

Nutellás ízvilágot is készíthetünk mogyoró, valamint egy kis kakaópor használatával.

A dióféle-mentes verzióhoz napraforgó vajat vagy tökmag vajat szerezzünk be.

Ha minden készen áll, a nyers mandulát élelmiszer robotgéppel krémes, lágy állagúvá dolgozzuk, hogy létrehozzuk a mandulavajat. 5-10 perc alatt elkészülhetünk vele.

Töltsük egy tégelybe és tegyük a hűtőbe.

A Paleo jégkrém végleges formájához hagyjunk egy kevés mandulavajat a gépben és adjuk hozzá a vágott, fagyasztott banánt. Keverjünk össze! Addig dolgozzunk vele, amíg kellemes, krémes állagúvá nem tesszük.

Ha szükséges, adjunk hozzá a végén egy kis extra mandulavajat! Jó étvágyat a Paleo jégkrémhez!

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.