Mire jó a pálmafa szirup?

A pálmafa szirup nem csak finom, de egészséges is, segítségével megszabadíthatjuk a szervezetet a káros méreganyagoktól!

De mi is az a pálmafa szirup?

A trópusi vidékeken növekvő néhány száz különböző pálmafaj között van három, amely különösen hasznos az emberek számára: a kókusz-, az olaj-, és a cukorpálma. A pálma virágzásban lévő termő hajtásait minden nap egy kissé visszavágják.

Így a fa legértékesebb nedvét gyűjtik össze, azt, amiből a gyümölcs fejlődne. A hajtások tövéből az édes nedv nagy, üreges bambuszhengerekbe csorog. A masszát ezután nagy tartályokba töltik, amit nyílt tűzön melegítenek fel. A víz ekkor elpárolog, és szilárd cukor marad vissza.

A pálmafa szirup egészségesebb a cukornál

A pálmafa szirupot a helyi lakosság különlegességnek tartja és finomabb íze miatt jobban kedveli a fehér cukornál. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a pálmacukor roppant gazdag ásványi anyagokban. Ezek a különleges összetevők még csak most kezdenek, mint egészséges cukorhelyettesítők, elterjedni a köztudatban.

Legnagyobb előnyük, hogy alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkeznek, és a vércukorszintet sem emelik meg annyira. Indiában előszeretettel alkalmazzák gyógyászati célokra, többek között torok és tüdő fertőzések ellen is felhasználják.

Foto:pixabay.com

Létfontosságú ásványi anyagok

Hazájában a Kanári szigeteken a pálmafa szirupot 500 éve a tradicionális orvoslás részeként is fogyasztják. A pálmaszirup nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és kalciumot, melyre a szervezet sejtjeinek óriási szüksége van. Tanulmányok szerint, azok az emberek, akik sok káliumot fogyasztanak, vérnyomáscsökkenést tapasztaltak, akkor is, ha a sóbevitel továbbra is magas volt. Mindez hozzájárult, ahhoz, hogy csökkentsék a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

A kis legyezőpálma pora, amelyet gyakran használnak a megnagyobbodott prosztata kezelésére, semmivel sem hatásosabb, mint a placebó.

Nem segít a pálmalevél a prosztatán!

Méregtelenítő „csodaszer”

Kifejezetten kedvező tulajdonságai miatt a pálmafa szirup alapja lehet méregtelenítő kúráknak. Előnye, hogy könnyen lebontható gyümölcscukrokat tartalmaz, épp ezért táplál a folyamat alatt. Mindez azért fontos, mert amennyiben méregtelenítés során hanyagoljuk a szilárd táplálékot, ez a különleges összetevő segít biztosítani a megfelelő energiát.

Juharsziruppal kombinálva könnyen felszívódik, csak kis mennyiségben tartalmaz fehérjét, aminek köszönhetően segíti a kiválasztási folyamatokat. A pálmafa szirup így a méregtelenítés során folyékony táplálékként szolgál a szervezetnek, nem éhezünk, szervezetünk a létfontosságú ásványi anyagokat is megkapja.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.