Milyen előnyökkel jár, ha egy férfinak mély a hangja?

Tudományosan bizonyított tény, hogy a mély hangú férfiak az élet számos területén előnnyel indulnak vékonyabb hangú társaikkal szemben.

A hangunk nem pusztán genetikai, illetve anatómiai adottság, bár kétségtelen, hogy az alaphangszín mindenkinél adott, ugyanis ha a hangszalagunk hosszú, akkor mélyebb a hangunk, ha rövid, akkor viszont magasabb hangon beszélünk. Ettől függetlenül a hang mindenkinél olyan egyedi, akár az ujjlenyomat, mert nagyon sok minden befolyásolja: magasságunk, testsúlyunk, a hormonok, az allergiák, az érzelmeink és a környezeti tényezők, de befolyásolja a hanglejtés, a hanghordozás, és a beszédünk lágysága is. Éppen ezért még a saját hangunk is sokat változik egész életünk folyamán.

18736384 – audience listening to presentation at conference

Hiába a sok egyedi hang, leginkább a mély férfihang került számos érdekfeszítő tanulmány középpontjába, ugyanis tulajdonosát számos előnnyel ruházhatja fel:

  • jobban vonzza a hölgyeket, mert egy mély hangú úr férfiasabbnak, erősebbnek, megbízhatóbbnak tűnik a nők szemében
  • segít az álláskeresésben, megkönnyíti az elhelyezkedést
  • professzionalizmust, magabiztosságot, komolyságot kölcsönöz
  • jobb szónokká tesz, felkelti a figyelmet anélkül is, hogy kiabálni kellene, mert olyan vezető szellemet sugároz, melyet követni kell
  • sikeresebbé tehet, és megnöveli a jobb karrierlehetőség esélyét – ezt alátámasztani látszik az az érdekesség, hogy a legnagyobb cégek vezérigazgatói valóban a mélyebb hangú férfiak közül kerülnek ki

Azért ne keseredjünk el, ha mi nem a mély hangú férfiak táborát gyarapítjuk, vagy más okból nem vagyunk elégedettek a hangunkkal. Ugyanis a hangmagasságunkat képesek vagyunk befolyásolni – férfiak és nők egyaránt -, attól függően, hogyan használjuk a hangunkat. Beszédterápiával és a helyes hangképzés megtanulásával rátalálhatunk arra a számunkra legtökéletesebb hangszínre, mellyel sokkal magabiztosabban tudjuk kifejezni magunkat.

Forrás: Minden, ami hallás


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.