Miért együnk biot?

A XXI. század emberének szervezete, rendkívül túlterhelt kemikáliákkal. Nem is gondolnánk, hogy ennek milyen súlyos következményei vannak egészségünk szempontjából… vagy nem szívesen gondolunk bele.

Minőségileg alultápláltak vagyunk, akár tetszik, akár nem. Táplálékaink egyre kevesebb ásványi anyagot, vitamint tartalmaznak, lényegében kevés bennük a hasznos anyag. Ezzel szemben mind több és több bennük az ízfokozó, a színező-, és tartósító adalékanyag.

Ezek nem csak, hogy nem hasznosak, de függőséget, vagy minimum hozzászokást váltanak ki a fogyasztókból. Az egészséges táplálkozás követői állítják: ők bizony nem képesek megenni egy készételt, mert az elviselhetetlenül sós, édes, és úgy általában, túl ízes az ő ,,kipihent”, természetes ízekhez, fűszerekhez szokott ízlelőbimbóik számára.

bioétel

Az is egyre bizonyosabbnak látszik, hogy a bio élelmiszereket fogyasztók, általában kisebb adaggal is beérik, tehát a természetes élelmek preferálása az elhízás megelőzésében, leküzdésében is fontos szerepet játszik. Azt is régóta tudjuk már, hogy az éhségérzet kialakulásához nagyban hozzájárul, ha valamilyen vitaminból, ásványi anyagból hiány van a szervezetünkben.

Ismerjük a ,,nem győzöm magam teleenni” érzést? Ez sok esetben abból adódik, hogy minőségileg alultápláltak vagyunk, vagyis valamilyen fontos vitaminból, tápanyagból nem vittünk eleget a szervezetbe, ami ezért vészjelzéseket küld.

Ez ellen hathatós segítség, ha törekszünk rá, hogy táplálkozásunk alapkövei tényleg értékes, tiszta körülmények közt termesztett-gyártott-csomagolt ételek, alapanyagok legyenek, hiszen nagy valószínűséggel ezeknek a beltartalmi értékük is sokkal kedvezőbb. Ne sajnáljuk tehát a pénzt az ellenőrzött helyről származó táplálék beszerzésére, hiszen a mondás is úgy tartja: Az vagy, amit megeszel!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.