Mi az a lúgosító diéta?

Savas, lúgos, semleges. Aki már átélt néhány kémia órát, annak ismerősek lehetnek ezek a szavak. De bizony a kémia az egészségért is felelős.

Dr. Robert O. Young úgy találta, hogy a növényi táplálékok tisztítják és lúgosítják a testet, míg a feldolgozott és finomított élelmiszerek egészségtelenül magasra emelik a savak és a mérgek szintjét.

Felfedezései alapján Young arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy a test túlsavasodása az alapvető oka minden betegségnek. Mivel sok ember olyan étrendet követ, mely elsősorban savképző ételekből áll (pl. cukrok, hús, tejtermékek, élesztett kenyerek) zöld növények helyett, betegek és fáradtak.

Amikor testünk pH-értéke kiegyensúlyozatlan, ez csaknem a test minden részére kihat: az idegrendszerre (depresszió), a keringési rendszerre (szívbetegségek), az izmokra (fáradtság), a bőrre (öregedés). Még az elhízottság is a túlsavasodás jele, ez a test normális reakciója, mely megvédi a létfontosságú szerveket a káros savaktól és hatásaiktól.

Fordított esetben egy lúgos környezetben a test eléri ideális súlyát, és ellenáll az egészségre veszélyes mikroorganizmusoknak.

zöldségek

A kerülendő savképző ételek az állati eredetű termékek (hús- és tejtermékek), finomított gabonák, élesztővel készült termékek és a legtöbb gyümölcs.

Lúgosító ételt és vizet viszont kell fogyasztanunk, hogy olyan tápanyagot adjunk a testünknek, amire szüksége van a savak és a mérgek semlegesítéséhez a vérben, nyirokban és a szövetekben, illetve az immunrendszer és a szervrendszerek megerősítéséhez is.

Ezért fejlesztették ki a lúgosító étrendet, hogy útmutatást adjon mindazoknak, akik szeretnék visszanyerni testük egyensúlyát és életerejét.

zöldség

Néhány ember talán teljes mértékben követi a lúgosító étrendet, míg mások lassabban, fokozatosan változtatják meg az étkezési szokásaikat. A többségnek ez nem megy egy éjszaka alatt.

Az ízlelőbimbóknak, melyek kimerültek a cukor, só és a többi mesterséges ízesítő káros hatásaitól, szükségük van némi időre, hogy regenerálódjanak, és tisztán érezzék a zöldségek finom ízét. Néhány ember azt választja, hogy minden héten hozzáad egy lúgosító ételt az étrendjéhez és megszüntet egy savasítót, egészen addig, amíg el nem éri a lúgos táplálkozás célját.

Savasító élelmiszerek:

Cukor és cukortartalmú édességek, fehér kenyér, tésztafélék, kávé, fekete tea, alkohol, hús, hal, kolbászfélék és különösen a húsleves.

Lúgosító élelmiszerek:

Burgonya, zöldségek, gyümölcsök, nyers tej és néhány sajtfajta, a legtöbb fűszernövény. A bázisképzés éllovasainak számítanak a sötétzöld leveles saláták. A szárított gyümölcsök is, különösen a datolya, a füge és a mazsola, kiváló lúgosító táplálékok.

Semleges kémhatású élelmiszerek:

Víz, vaj, hidegen sajtolt olajok, diófélék.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.