Mézes tejszínes dióleves

Érdemes elkészíteni a diólevest, melyet különösen fűszeres, pikáns ételek után kínálják.

Hozzávalók:

– 30 dkg dióbél

– 2 csipetnyi só

– 10 dkg cukor

– 1 ek. méz

– 5 ek. tejszín

– 4 ek. keményítő

– 1 liter víz.

dió

Elkészítési folyamat:

Dobjuk a diót forró vízbe és húzzuk le a héját. Daráljuk finomra. Tegyük egy edénybe a vizet, a sót, a diót, és a mézet. Lassan hevítsük fel, majd forrás után 15 percig főzzük, időként keverjük meg. Keverjük össze a tejszínt, a keményítőt, a cukrot 2 pohár vízzel. Adjuk a leveshez. Kevergessük, amíg újra fel nem forr. Kínáljuk melegen.

A dióleves jellegzetes kínai desszert. Különösen fűszeres, pikáns ételek után kínálják. A fenti mennyiségek tetszés szerint változtathatók, de vigyázzunk, hogy túl sok cukrot ne tegyünk bele. Mandulaolajjal, banánsűrítménnyel, vaníliával javíthatjuk az ízét. A dió helyettesíthető mandulával, mogyoróval, vagy naranccsal. A narancsot apró darabokra vágva a tejszínnel egy időben kell a levesbe tenni. Ugyan így használható grapefruit, és ananász is.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: