Mérsékelten meleg időnk lesz ma

Túlnyomóan derült, napos idő várható, legfeljebb szerdán lehet több-kevesebb fátyolfelhő az égen. Csapadék sehol sem alakul ki.

Holnap a Fertő környékén erősödhet meg a déli szél. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 6 és 15 fok között alakul. A völgyekben, illetve az Alföld homokhátságain lesz a hidegebb, a vízpartokon és a magasabban fekvő helyeken a melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 30 fok között valószínű.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Pollenjelentés
Az átvonuló hidegfront hatására átmenetileg valamelyest mérséklődött a parlagfű pollenterhelés, az elkövetkező napokban azonban várhatóan ismét emelkedik és újra országszerte eléri a nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége általában a közepes-magas tartományban alakul. Az üröm, a libatopfélék és a kenderfélék pollenje jellemzően alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu