Melyik virág melyik helyiségbe kerüljön?

Bár azt hihetnénk, hogy a növények elhelyezésénél az összhatás és a dekorálás a legfőbb szempont, ám érdemes odafigyelnünk egyéb tényezőkre is. Hiába van kiemelt, szép környezetben a növény, ha kókadozik.

Virág a lakásban

A növények legfőbb feladata – azon kívül, hogy dekoratívabbá varázsolják a szobáinkat – hogy kiszűrjék a lakás levegőjéből azokat a káros anyagokat, melyek veszélyt jelenthetnek az egészségünkre. Ahhoz viszont, hogy ellássák a feladatukat fontos, hogy megfelelő helyiségbe kerüljenek, ahol jól érzik magukat. Így a nappalinkba a legjobb választás, ha beszerzünk néhány pálmát, amik a levegőben lévő toxinokat könnyedén semlegesítik.Ellenben a páradús környezetet kedvelő páfránynak nem is találhatnánk jobb helyet a fürdőszobánknál.

pafrany

A boston páfrány remek levegőtisztító, különösen a formaldehid semlegesítésében van nagy szerepe. Ám, ha valami egzotikusabbra vágyunk, dobjuk fel a fürdőnket egy törpebanánnal, melynek gyönyörű rózsaszín-narancssárga virágai és rózsaszínű gyümölcsei vannak, melyet kimagozva még el is fogyaszthatunk. A hálószobába a kis éjjeli szekrényünkre, nyugodt szívvel helyezzünk el egy dendrobium orchideát, mely nemcsak mutatós, hanem semlegesíti a zárt terekben a formaldehidet, az acetont és a kloroformot.

kaktusz640

A kaktuszok szintén a hálóban tudnak kiteljesedni, hiszen a többi növénnyel ellentétben éjjel távolítják el a széndioxidot, és nappal engedik ki az oxigént, így miközben alszunk, tökéletes munkát végeznek. Bizonyára nem gondolnánk, de vannak olyan növények, melyek még a monitor fényét is szeretik, ami ideális kiegészítővé teszi őket a dolgozószobánkba. Ilyen növény a sárkányfa, ami kiváló a toxinok semlegesítésére, éppúgy, mint gerbera, ami vidám színeivel igazán inspiráló tud lenni. Mostantól igyekezzünk tudatosan válogatni a növényeket a megfelelő helyiségekbe!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.