Melegfronti hatások felhős, több helyen csapadékos idővel

Kezdetben erősen felhős időre számíthatunk, majd napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, és a Dunától nyugatra változóan, keleten pedig közepesen vagy erősen felhős lesz az ég.

Délen és keleten csökkenő tendenciával eső, zápor előfordulhat. Az északi szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

A hazánktól délre örvénylő mediterrán ciklon frontjai ugyan nem érik el térségünket, ám a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

eso_elott

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Csütörtökön erősen felhős időre számíthatunk, főként északon több helyen esővel, záporral, majd a következő napokban változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, elszórtan záporesővel.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének legfeljebb 10 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 6. 7,3 °C +3,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 18,9 °C (1920) legalacsonyabb hőmérséklet: -13,4 °C (1987)

Forrás: met.hu