Melegfronti csapadékkal és enyhüléssel búcsúzik az óév

Kezdetben borult lesz az ég, és több helyen várható eső. A déli óráktól a Dunántúlon, estefelé a Duna-Tisza közén is felszakadozik, csökken a felhőzet, délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, este inkább már csak az északkeleti határvidéken fordulhat elő kisebb eső.

Északkeleten ugyanakkor többfelé tartósan párás, ködös maradhat az idő, és ezeken a tájakon szitálás továbbra is kialakulhat. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul, keleten az alacsonyabb értékekkel. Reggelre enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között várható, de a nyugati határ közelében ennél néhány fokkal melegebb lehet, az ország északkeleti harmadán pedig néhány fokkal hidegebb valószínű.

Melegfront hat szervezetünkre. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

Forrás: met.hu